Диви гълъби във френски винен сос

Марина НордМарина НордНовак1219
30/09/2016
"Не сте опитвали досега гълъби? Опитайте ги, но по нашата рецепта и ни кажете как ви харесаха "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гълъбите се почистват и се запичат на скара от всички страни, докато месото омекне напълно, като от време на време се обръщат.

В тавичка, намазана със зехтин, се слагат гълъбите.

Приготвя се сос, като в половината масло се запържва брашното, добавя се лимоновият сок, виното, бульонът, солта, мащерката и босилекът и се кипва. Сваля се от котлона и с този сос се заливат гълъбите.

Поръсват се с настърган кашкавал и отгоре се слага останалото масло, което е разтопено предварително. Ястието се пече до образуването на златиста коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар