ezine.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Баварска салата с колбаси и лук

Баварска салата с колбаси и лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k8082k
Баварска салата с колбаси и лук
Снимка: Геновева
1 / 2
15/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Дали баварците разбират от салати, които са добри за фигурата? Не! Но разбират от салати, с които се пие и бира, и вино и ракия"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г сварени
  • колбас - пушен 350 гр.
  • кашкавал - 200 гр.
  • лук - 4 глави
  • майонеза - 4 с.л.
  • сметана - 4 с.л.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зелен лук
  • магданоз
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Колбасът се нарязва на лентички, кашкавалът – на кубчета, червения лук – на тънки пръстенчета, а краставичките – на ивици. Картофите се нарязват на кубчета.

Майонезата се разбива на пяна със сметаната, оцета и се подправя със сол и смления бял пипер.

Съставките се слагат в дълбока купа, добавят се нарязания на дребно пресен лук и по - едро нарязаният магданоз. Заливат се със соса и се разбъркват.

Картофената салата се оставя да престои 15 мин. след което се поднася украсена по желание.

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: