ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Перфектният Шоколадов Чийзкейк

Перфектният Шоколадов Чийзкейк

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
Перфектният Шоколадов Чийзкейк
05/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции12
"Доказано е, че перфектният чийзкейк задължително съдържа шоколад"

Необходими Продукти

  • бисквити - 125 г шоколадови
  • масло - 6 с.л. разтопено
  • ядки - 2 с.л. орехи и фъстъци
  • шоколад - 200 г черен
  • сирене - 600 г крема, може и извара
  • сметана - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • захар - 2/3 ч. ч. кафява
  • ванилия - няколко капки есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в кухненски робот бисквитите на трохи. Добавете разтопеното масло и бъркайте до хомогенизиране на сместа. Разстелете сместа в тортена форма с откопчаващо се дъно, като потупвате с пръсти.

Оставете формата за 30 мин в хладилника, за да се стегне маслото, след което я обвийте в станиол.

Ядките трябва да се запекат за няколко минути на горещ и сух тиган. После ги нарежете на дребно и ги посипете по блата.

За да приготвите крема, разтопете шоколада на водна баня. Отделно разбийте крема сиренето със захарта, сметаната и ваниловата есенция. Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбъркване, а най-накрая и разтопения шоколад.

Излейте крема върху блата и сложете тортената форма на водна баня (тя трябва да покрие около 1/3 от височината й).

Предварително загрейте фурната на 150 градуса. Изпечете шоколадовия чийзкейк за около час или докато се стегне в средата. Изключете печката и го оставете да изстине в нея. След това се премества в хладилник за няколко часа.

Преди поднасяне чийзкейкът се отделя от формата.

Рейтинг

5 10
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: