Шкембе чорба с кисело мляко

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
02/04/2011
"В някои краища на страната смятат, че истинската шкембе чорба се приготвя задължително с кисело мляко. И въпреки че вкусът се различава от този, на класическата шкембе чорба, приготвена с прясно мляко, си заслужава да я опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187 227
  • Преглеждания за месеца4349
  • Преглеждания за седмицата213
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 600 г
  • яйца - 2 жълтъка
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • чесън - 5 скилидки
  • оцет - на вкус
  • червен пипер - лют
  • олио - 120 мл
* мерки и количества
Шкембе Чорба

Начин на приготвяне

Неизчистеното шкембе се попарва във вряща вода за 3 минути и веднага с кухненски нож се остъргва вътрешната страна на шкембето. След това се изчиства и външната страна, като се измиват зацапаните места или се изчистват с нож заедно с ципата. Шкембето отново се измива и се слага в тенджера с със студена вода и се вари на силен огън около около 2 часа и половина.

Свареното шкембе се изважда и се нарязва на парчета. В съд се разбиват жълтъците и киселото мляко. Преместват се на огъня и се бъркат непрекъснато до кипване. Добавят се бульонът и нарязаното шкембе, овкусява се със солта. Шкембето с кисело мляко се вари още около 10 минути. В отделен тиган се запържва олиото с червения пипер и се залива върху готовото шкембе.

Поднесете чорбата с подправка от счукан чесън с оцет и лют червен пипер.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 15
4 7
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
В моя край се прави с прясно мляко.
2
0
kat
kat
10.12.2015 17:08
I nai nakraia porasvam s 4er piper i dgogen
2
3
Ваня
Ваня
28.08.2014 12:33
Здравейте,тази рецепта е великолепна.Аз вече я изпробвах и си изненадах от себе си.Никога не съм могла да направя шкембе чорба,а мисля ,че готвя мн. добре.БЛАГОДАРЯ!!!!!
10
3