ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Тиквен пай с готово тесто

Тиквен пай с готово тесто

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Тиквен пай с готово тесто1 / 3
31/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Неслучайно наричат тиквата царица на есента - опитайте този пай и ще разберете"

Необходими Продукти

  • тиква - 2 ч.ч. тиквено пюре
  • кафява захар - 2/3 ч.ч. + 1/4 ч.ч.
  • кондензирано мляко - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • канела - 3/4 ч.л.
  • карамфил - 1 щипка, смлян
  • джинджифил - 1 щипка
  • портокали - настърганата кора на 1/2 плод
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • тесто - готово маслено за пай
  • сметана - сладкарска за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 200 градуса.

В подходяща голяма купа разбъркайте тиквата, двата вида захар и портокаловата кора, след което към тях прибавете яйцата, подправките и кондензираното мляко. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Разстелете тестото по намазнена тава, като запълните добре ъглите и страните. Изсипете тиквената смес и сложете пая първо да се пече 15 минути на 250 градуса, а после 45 минути на 180 градуса. При нужда, покрийте с фолио, ако тестото започне да потъмнява.

Поднесете тиквения пак с целувка от разбита сладка сметана.

Рейтинг

4.9
513
40
31
20
10
Дай твоята оценка: