Сладкиш Шарлота

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
15/01/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 304
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в чаша студена вода. Сваряваме млякото.

Разбиваме жълтъците с 250 г захар и към тях на тънка струйка сипваме млякото, като разбиваме енергично, за да не се сготвят яйцата.

Слагаме на слаб огън и бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, докато сместа започне да остава по лъжицата.

Добавяме желатина, разбъркваме и оставяме да се охлади.

Разбиваме сметаната с 50 г захар и я добавяме към охладения сварен крем.

Изстискваме лимона и към него добавяме малко вода и захар.

В този сироп потапяме бишкотите, една по една, без да ги оставяме да омекнат.

Редим ги в тортена форма, като с част от тях тапицираме стените ѝ.

Измиваме ягодите и ги нарязваме по дължина.

Сипваме ги в крема и обръщаме в тортената форма, като притискаме леко отгоре.

Покриваме с останалите бишкоти и слагаме в хладилника за 5-6 часа.

Преди да сервираме, изваждаме от формата и украсяваме с пресни ягоди.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар