Клин чорба

16/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 302
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме праза на дребно, морковите на колелца, картофите на дребно и киселото зеле на ситно.

В тенджера загряваме олиото и задушаваме праза под капак, докато омекне.

Добавяме морковите и накълцаното зеле и отново задушаваме за кратко.

Изсипваме измития ориз, прибавяме вода и оставяме да ври на среден огън за 40 минути.

Овкусяваме с черен пипер и чубрица.

Дърпаме от котлона и прибавяме сока, разбъркваме и опитваме, ако има нужда се добавя сол.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар