Клин чорба

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
16/01/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 781
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме праза на дребно, морковите на колелца, картофите на дребно и киселото зеле на ситно.

В тенджера загряваме олиото и задушаваме праза под капак, докато омекне.

Добавяме морковите и накълцаното зеле и отново задушаваме за кратко.

Изсипваме измития ориз, прибавяме вода и оставяме да ври на среден огън за 40 минути.

Овкусяваме с черен пипер и чубрица.

Дърпаме от котлона и прибавяме сока, разбъркваме и опитваме, ако има нужда се добавя сол.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар