Салата от октопод

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
30/05/2011
"И вие се чудите защо всички са полудели по Средиземноморската кухня "
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 239
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Октоподът се сварява в подсолена вода за около 30-40 минути. Използват се само пипалата, които се нарязват на парченца и се накисват в марината, приготвена от 3 с.л. зехтин, 2 скилидки счукан чесън, лимоновия сок, 1 к.л. лют пипер, сол и чер пипер на вкус. Октоподът се оставя така 2 часа да се овкуси. След това се запържва за кратко на тиган.

Настържете моркова, чушката нарежете на тънки ленти, краставицата и тиквичката на фини жулиени. Смесете зеленчуците в голяма купа и прибавете 1 стрък нарязана зелен лук. Сложете парчетата октопод отгоре, полейте с част от маринатата и леко разбъркайте.

Поръсете леко със сусам и поднесете с украса от стръкчета лук.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар