Грис фламери

EfrosiaEfrosia
Джедай
9595k1016k
Грис фламери
31/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10 бр.
"Грис за десерт? Но не обикновен, а както ние го правим - да ви е сладко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плодовете и ги залейте с рома. Ако използвате компот, отцедете плодовете добре.

Карамелизирайте захарта и излейте топлото мляко. Бъркайте, докато захарта се разтвори и прибавете гриса, отново при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема.

Така приготвеният крем се разпределя в купички и се охлажда. При сервиране се гарнира с разбита сметана с пудра захар, а отгоре се подреждат малко от плодовете и сока от рома.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: