Ошав от сушени плодове

ЕфросияЕфросияНовак301
30/03/2011
"И да знаете - ароматът и вкусът стават още по-великолепни, ако оставите ошавът да престои поне една нощ "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 576
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-хубав ошав се приготвя от смесени плодове, но ако нямате от всички, използвайте само каквито имате. Измийте сушените плодове в хладка вода, след което ги залейте с 2 литра. Ако разполагате със смокини, прибавете няколко по желание.

Сложете да се сварят на тих огън. Към полусварените плодове прибавете захарта, канелата на пръчици, карамфилчетата и лимоновите кори, нарязани на парчета. По желание може да оцветите ошава с карамелизирана захар.

Ошавът се вари в емайлиран съд и става по-хубав, ако престои един ден. Поднася се студен.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
11.06.2016 12:26
Изглежда като рачел.
1
0
Веселина Константинова
Аз смесвам сушени ябълки, круши и сливи.
2
0
Йоанна
Йоанна
24.12.2014 10:35
На каква температура
0
0