Мусака от моркови с кайма и гъби

12/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо437
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и сваряваме морковите в посолена вода.

След като изстинат, ги нарязваме на тънки, продълговати парчета.

За плънката запържваме почистения и нарязан лук до прозрачност и прибавяме каймата, ситно нарязаните гъби, сол и черен пипер.

Задушаваме, като бъркаме и раздробяваме каймата на ситно.

В тавичка нареждаме един пласт моркови, плънката и пак моркови.

Заливаме с малко от водата, в която са врели морковите, и печем в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Правим заливка от прясното мляко, разбитите яйца и брашното и я изливаме върху мусаката около 20 минути преди готовност.

Връщаме във фурната и допичаме до златисто.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар