Пролетна супа от агнешко месо

23/03/2011
тин
оттинНовак14
"Пролетта идва с вкусните баници с лапад и най-ароматната супичка от агнешко месо "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 721
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на ситно, задушаваме в собствената
му мазнина, като отпенваме.

След това към него прибавяме олиото, лукът също нарязан на ситно и задушаваме 5 минути, след това прибавяме червения пипер и разбъркваме.

Прибавяме 2-3 литра вода. Варим до сваряването на месото. Слагаме ориза и фидето, черният пипер, гьозъма, ментата. Доваряваме.

Като поизстине застройваме с предварително разбитите жълтъци и кисело мляко.

При сервиране поръсваме с наситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня
Ваня
14.04.2014 16:22
Страхотна е! Благодаря за рецептата!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв