Габровски кейк

тинтин
Новак
1
4
16/03/2011
"Габровски кекс с 6 яйца? Някой сигурно се шегува "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 686
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари8 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме водата и олиото. Разбъркваме. Сипваме постепенно от брашното пресято заедно с бакпулвера и амонячната сода. Прибавяме ванилията.

В началото разбъркваме с миксер, после с дървена шпатулка. Сместа изсипваме в намаслена кексова форма.

Печем във фурната на 180 градуса за около 25-30 минути. Отгоре поръсваме с пудра захар. Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 7
4 5
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
05.09.2019 08:58
Това е много стара рецепта,но не се слага амонячна сода.
0
0
ДИМИТРОВ
ДИМИТРОВ
31.10.2013 19:40
И КВО МУ Е ГАБРОВ(КОТО ( ТОЛКОВА МНОГО ЯЙЦА???
3
0
Дани
Дани
06.09.2013 18:04
Проблема е, вероятно не е, че амонячната сода идва в повече, а че задължително трябва да се угаси. Бакпулвера се размесва с брашното, но амонячната сода трябва да се угаси в ч.л. оцет, след като в рецептата няма предвидено кисело мляко. В противен случай няма как да не мирише.
0
0