Странджанско дядо

EfrosiaEfrosia
Джедай
9655k1118k
Странджанско дядо1 / 2
04/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
"Един от най-обичаните месни деликатеси от Българската кухня, който, сигурни сме, ще ви се хареса и на вас"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 4 кг. смляна на най - едрата решетка
  • сол - на всеки кг. кайма по 1 кибритена кутийка
  • червен пипер
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер
  • свинско шкембе - очистено и прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва със ситно нарязаното шкембе, сол на вкус, чубрица, смления черен пипер и червен пипер.

Пълнят се свинските стомаси или чревца и се зашиват от двете страни.

След пълненето се притиска. След 40 дни се слага в мрежа на проветриво място. Консумира се чак когато се копаят лозята за първи път. Тогава е най-сладко и е най-готово.

Рецептата е от село Голямо Буково, община Средец, област Бургас.

Рейтинг

5 2
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: