ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта от домашна юфка

Торта от домашна юфка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Торта от домашна юфка
17/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10 парчета
"Ето как с домашна юфка може да направите не само чудесна закуска, но и много вкусна торта!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава изсипваме юфката, отгоре посипваме орехите смесени с канелата. Правим сироп от 1 ч. ч. вода и 1 ч.ч. захар. Готовият сироп го изсипваме горещ върху орехите.

От млякото отделяме около 150 мл, а другото го слагаме да ври с 1 ч.ч. захар и ванилията.

Отделяме жълтъците и белтъците на яйцата, разбиваме леко жълтъците и прибавяме студеното отделено мляко, след това по-малко брашно докато стане гладка каша. Така приготвената смес наливаме към врящото мляко като непрекъснато бъркаме докато почне да бълбука. Изливаме горещо върху юфката и го оставяме да изстине.

Разбиваме белтъците на твърд сняг като за целувки с 4 с.л. захар и мажем отгоре вече изстиналата торта, после леко запичаме докато се получи златист цвят.

Оставяме на пълно да изстине и режем на парчета.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

4.4
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка: