Гъбена кремсупа

КристинаКристина
Новак
172313
Гъбена кремсупа
30/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Тази супа разкошна ли е или да?"

Необходими Продукти

  • олио - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • печурки - 600 г
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 800 мл зеленчуков
  • дафинов лист - 1 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • кисело мляко - 30 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • вино - 1 лъжица бяло
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Олиото се загрява и в него се задушава ситно нарязаният лук. Прибавя се ситно нарязаният магданоз и леко се загрява.

Добавят се гъбите, нарязани на тънки филийки, поръсва се със сол и черен пипер и се задушава за около 5 мин.

Сипва се бульонът, слагат се дафиновият лист и индийското орехче и се вари захлупено за 3 мин.

С миксер се разбъркват брашното и киселото мляко и се прибавят към една трета от супата. Сместа се пюрира и се смесва с останалата супа.

Ври 3 минути като се бърка непрекъснато. Подправя се с лимоновия сок и бялото вино.

Рейтинг

3.3
50
42
34
20
10
Дай твоята оценка: