Гъбена кремсупа

Гъбена кремсупа
30/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Тази супа разкошна ли е или да?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява и в него се задушава ситно нарязаният лук. Прибавя се ситно нарязаният магданоз и леко се загрява.

Добавят се гъбите, нарязани на тънки филийки, поръсва се със сол и черен пипер и се задушава за около 5 мин.

Сипва се бульонът, слагат се дафиновият лист и индийското орехче и се вари захлупено за 3 мин.

С миксер се разбъркват брашното и киселото мляко и се прибавят към една трета от супата. Сместа се пюрира и се смесва с останалата супа.

Ври 3 минути като се бърка непрекъснато. Подправя се с лимоновия сок и бялото вино.

Рейтинг

5 0
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: