Шоколадово Паве

КристинаКристинаНовак26
12/03/2011
"За разлика от истинското паве, това е много пухкаво, мекичко и най-вече вкусно"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 689
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари11 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1/2 ч.ч. кипяща вода се разтваря какаото, добавят се захарта, жълтъкът и маслото. Всички тези продукти се разбиват, докато се получи гладък, светъл крем. Добавя се по желание захар.

Бисквитите се потопяват в рома и се подреждат една до друга върху пергаментова хартия в правоъгълна тавичка.

Нанася се ред крем, ред бисквити, докато се употребят 4/5 от крема.

Сладкишът се слага в хладилника, за да се стегне.

Малко преди сервирането най-отгоре се нанася и останалият крем.

Отгоре може да се поръси с какао на прах.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
daniela dimitrova
daniela dimitrova
15.11.2013 12:41
криси изоб6то правила ли си я тая рецепта,или си я преписала от някъде,малко не ми се връзват продуктите за крема с 500 гр.бисквити!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
0
reneta dineva
reneta dineva
15.11.2013 11:03
спрете да пишете неверни рецепти..тая рецепта е пален провал,пробвах на госпожата подобрената рецепта много хубаво стана...А ВАШАТА РЕЦЕПТА Е ХВАРЛЕНИ ПАРИ НА ВЯТАРА,ВСЕКИ ИСКА ДА НАПРАВИ НЕЩО ВКУСНО С МАЛКОТО ПАРИ КАДЕТО Е ОДЕЛИ А ВИЕ ТУКА СИ ПРАВИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ
2
0
Ema
Ema
20.01.2013 00:38
Тая рецепта въобще не е както трябва. Направих я един път и просто не ставаше за ядене.
След малко подобрение от моя страна, при второто приготвяне стана чудесна.
Вместо вода сложих мляко (400гр.), вместо един жълтък в крема сложих 3, отделно разбих 3-те белтъка със захар.
В млякото сложих вместо 5, 7 лъжици какао и около 300-350 грама захар, и половин пакетче масло, и около 200 грама брашно (като всичко това разбих с миксера докато е още на котлона).
Всичката тази смес я използвах за намазване между бисквитите. За заливка на тортата направих отделен крем (както е в оригиналната рецепта, само че с мляко не с вода), като я заливам с тази смес след като е престояла поне час в хладилника за да стегне.
Бих препоръчала да се използва съвсем малко ром, само да се напръскат отгоре.
За пръв път обяснявам как съм сготвила нещо, надявам се ра сте успели да ме разберете. =)

1
0