Домашна баклава с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
30/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 497
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме правоъгълна тава, в която ще печем баклавата и я поставяме върху отворените и разгънати кори. С нож режем около съда, така че като редим баклавата корите да влизат точно в него.

Разтопяваме маслото и намазваме дъното на тавата, започваме да редим корите. Разпределяме ги на три части.

След като сме наредили първата част от корите изсипваме половината от смлените орехи като оставим малко за поръсване на баклавата.

Върху тях редим втората част от корите и изсипваме останалите орехи и покриваме с третата. Така наредената баклава режем на правоъгълници.

Заливаме я с разтопеното масло като внимаваме то за проникне навсякъде. Печем във предварително загрята фурна на 200 градуса.

След изпичането й я оставяме да се охлади. Отделно разтопяваме захарта във вода и оставяме да ври за 15 минути. С така приготвения горещ сироп заливаме изпечената баклава.

Покриваме с кърпа и оставяме за няколко часа да попие сиропа. Отгоре поръсваме с орехите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
15.05.2016 09:02
Сладка, вкусна баклава. Само за лакомници.
0
0