Тирамису по български

тинтин
Новак
27
670
2k
Тирамису по български
24/02/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
"Тирамисуто си има естествено и български прочит, който не изглежда никак зле, а и смеем да кажем, че е и много вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.

Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка.

Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора.

В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома. Върху тях слагаме 1/2 от крема. Нареждаме останалите бишкоти, напоени с кафето.

Най-отгоре слагаме останалия крем, заглаждаме и поръсваме с какаото.

Оставяме нашенското тирамису в хладилника за около 12 часа и десертът е готов.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 12
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: