Тирамису по български

24/02/2011
тин
оттинНовак14
"Тирамисуто си има естествено и български прочит, който не изглежда никак зле, а и смеем да кажем, че е и много вкусен"
  • Приготвяне30 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции6-8 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо86 456
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментари10 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.

Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка.

Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора.

В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома. Върху тях слагаме 1/2 от крема. Нареждаме останалите бишкоти, напоени с кафето.

Най-отгоре слагаме останалия крем, заглаждаме и поръсваме с какаото.

Оставяме в хладилника за около 12 часа.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

Рейтинг

5 11
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Албена
Албена
16.05.2016 11:01
И аз не бих рискувала със сурови жълтъци,особено ако ще хапват и деца.
2
0
Ivo
Ivo
08.06.2016 17:50
Като деца пиехме сурови яйца от пазара, като пробивахме дупка в черупката , от горе и от долу.
Изпил съм стотици сурови яйца. И ..... изненада !!!! Още съм жив :-)
Ако яйцата са от проверен източник или домашни НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ !
4
0
Ани
Ани
18.01.2014 14:45
Оригиналната рецепта за тирамису е със сурови жълтъци.Именно заради тях готовият десерт трябва да преседи 12ч преди да се консумира-Бактериите в маскарпонето въздействат върху жълтъците и подтискат или убиват развитието на патогенни такива в яйцата.В краен случай жълтъците могат да се темперират,но се промена вкусът.
4
4
метъливан
метъливан
04.12.2013 23:41
Който както реши да го направи аз със сорови не бих го правил ;)
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв