ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Питка с лимец и царевично брашно

Питка с лимец и царевично брашно

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7709581k
Питка с лимец и царевично брашно
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
25/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1 пакетче, суха
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашната с маята и сипваме в средата киселото мляко, разбито със содата.

Добавяме яйцата, зехтина и солта и замесваме меко тесто.

Оставяме на топло да втаса за 1 час.

Оформяме на питка и поставяме в намаслена тавичка.

Украсяваме с орехите и оставяме покрито за 30 минути.

Печем на 180 градуса за 30-40 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: