Огретен от гъби

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
568
10
1k
31/03/2011
"Приготвихме ви една невероятна запеканка с гъби и нежна кашкавалена коричка"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 245
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и лукът се нарязват надребно, посоляват се и се задушават в сгорещения зехтин. Прибавят се доматите и магданозът, нарязани на ситно. Разбърква се и след около 5 минути сместа се прехвърля в тава.

За сосът зехтина се сгорещява в тиган, прибавя се брашното, разбърква се и постепенно се налива млякото.

Ястието се залива с получения сос и се пече в умерено сгорещена фурна до зачервяване.

Още топъл, огретенът се поръсва с настъргания кашкавал и се сервира.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 20
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 21:52
оооо тъкмо се чудех какво да спретна за неядящите месо...това е интересно и различно предложение.
0
0
Маруся Даскалова
Маруся Даскалова
03.11.2013 20:38
супер се получи
3
0
Лозка
Лозка
02.11.2013 14:39
изглежда хубаво, ще го направя още другата седмица
4
0