Топли пържени филийки

19/02/2011
"Ех, само да имаше някой, който всеки ден да ни приготвя топли пържени филийки за закуска!"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 166
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • филийки - от франзела или хляб
  • яйца - 1 бр.
  • мляко - 100 мл
  • захар - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • масло - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, млякото, захарта, канелата и ванилията с вилица.

Отрежете различни по форма филийки, натопете филийките в сместа и гледайте да се напоят добре.

Сложете маслото в тиган да се сгорещи, след което пържите до златисто от двете страни.

Поднасят се с карамелен сироп или с плодове.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Елена
Елена
23.08.2013 22:35
Стават пухкави вкусни и ароматни.Перфектна закуска.
0
2