Мезе по русокастренски

тинтин
Новак
1
84
159
16/02/2011
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 047
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • черен дроб - 0.5 кг. или друго месо
  • лук - 1 - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вино - половин чаена чаша
  • газирана вода - 1 бр. (300 мл)
  • бахар - 5 зърна
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • чубрица
  • подправка за месо
  • олио
  • праз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът (месото) нарязан на парченца изпържваме в олио на слаб огън докато изври водата и сосът стане гъст. Тогава прибавяме лука нарязан на ситно и малко праз - нарязан също на ситно.

Запържваме всичко заедно и слагаме червения пипер и подправките - бахар, черен пипер (смлени), дафиновия лист, чубрица, подправката за месо и солта. Прибавете и газираната вода и виното.

Завираме всичко, ври около 10 минути на слаб огън, за да не загори. Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар