Чеснови хлебчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Чеснови хлебчета
03/02/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12 бр.
"Всички ястия са много по-вкусни, когато са поднесени с още топли, току що извадени от фурната чеснови хлебчета!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г бяло
  • мая - 10 г суха
  • бира - около 250 мл
  • зехтин - 100 мл
  • сол
  • чесън - на прах
  • чесън - 6 скилидки пресован, за намазване
  • зехтин - 20 мл, за намазване
  • чубрица - 1 ч.л., може и мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма тава, оформете кладенче по средата, прибавете всички останали съставки и започнете да месите. Меси се бавно до получаване на меко тесто. Оставя се да престои под кърпа за 30 минути.

От втасалото тесто се оформят малки топки, които се разточват до желаната дебелина и се нареждат в намазнена и набрашнена тава за печене. Преди да ги сложите във фурната, ги надупчете леко с вилица.

Пекат се до леко порозовяване, след което се мажат бързо със сместа от зехтина, чесъна и чубрицата и се допичат за още 5 минути.

Рейтинг

4.1
512
49
33
23
10
Дай твоята оценка: