Кифлички с мармалад

23/11/2017
"Колкото и често да ги публикуваме, тези кифлички си остават тотален хит. Най-любимите, най-готвените и най-харесваните кифлички в Готвач.бг"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
73 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо656 881
  • Преглеждания за месеца6925
  • Преглеждания за седмицата487
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена73

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.

Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.

Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.

Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.

Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.

Пекат се на 200° и постепенно на 250°.

Удобна табла с борд ø35-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Удобна табла с борд ø35
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Удобна за поднасяне сервитьорска табла с борд, която може да ползвате както у дома, така и на работното си място. С дръжки и приятен син цвят.

Рейтинг

5 155
4 83
3 44
2 24
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Димитър
Димитър
22.11.2020 12:37
За първи път ги правих. Кифлите станаха великолепни. Имам обаче промяна в рецептата. Месих с олио по плота. Не много, но слагах за да не залепва по дъската. Печенето е 10 минути на 200 градуса. Като за втората тава дори след малко намалих на 180. Днес цял ден ще ядем кифли :) Разделих тестото на 4 топки, а всяка топка, на 4 триъгълника. Кифлите станаха доста големи. Също така доразточих триъгълниците до около см дебелина. защото тестото се свива и надебелява. Иска се обаче доста месене. След втасване тестото стана като памук. Премесих отново всяка топка преди да нарежа триъгълниците. (по препоръка на жена ми :) )
Благодаря за рецептата!
0
0
Потребител#202376
За първи път правя и не знам, колко трябва да меся тестото.Нещо не ми се получава.Трябва да се меси,като за баница ли?Ако може някой да ми даде съвет.Благодаря
5
9
Соня
Соня
30.06.2016 12:18
Много са вкусни!Аз, в една част от тестото сложих топено сирене, в друга - кашкавал и се харесаха много :)
6
5