Телешки бъбреци с гъби и червено вино

12/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо120 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 143
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бъбреците, измиваме ги и ги разрязваме по дължина на две половинки.

Заливаме ги в тенджера със студена вода и ги варим, като сменяме водата два-три пъти.

Когато бъбреците омекнат напълно ги нарязваме напречно на ивици и ги запържваме в олиото заедно с предварително сварените и нарязаните на ситно гъби.

Поръсваме с брашното, леко запържваме, наливаме виното и посоляваме.

Разреждаме соса с част от водата, в която сме варили бъбреците, поръсваме с черен пипер и оставяме ястието да ври на тих огън за 15-20 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар