Палачинки с кайма

15/01/2011
"Страхотно е, няма как да не се влюбите в тези вкусни месни палачинки с апетитен сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 268
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземате едната глава лук, нарязвате те я на ситно, слагате в един тиган половината от мазнината и задушавате нарязания лук. След което обеляте единия домат и нарязан добавяте и него кум лука. Като остане на мазнина слагате и каймата. Цялата смес се запържва и се добавят подправките. С получената плънка се пълнят палачинките.

След като напълните палачинките и ги завиете, подреждате ги в една тавичка и заливате със следния сос.

Втората глава ситно нарязан лук се задушава с останалото олио, добавя се един обелен и нарязан на парчета домат, доматеното пюре, сол и захар на вкус и скилидките нарязан или пресован на ситно чесън. Варете съсът до сгъстяване.

След като направите сос, залейте палачинките и запечете леко във фурна за няколко минути.

Още по вкусно става ако нарежете един два домата на тънки колелца, наредите отгоре и след това поръсите с малко кашкавал. Запича се до зачервяване.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар