ezine.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник по северняшки

Лучник по северняшки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Лучник по северняшки
Снимка: Анонимен
1 / 2
13/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"Едно не може да отречете - по Северняшкия край домакините знаят как да приготвят лучници"

Необходими Продукти

  • тесто - 1 кг готово тесто
  • свинско месо - 400 гр. нарязано на хапки
  • лук - 400 гр. нарязан на кубчета
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточват се от тестото две кори, едната малко по-голяма. Тя се слага отдолу в намазнена тава, като краищата й трябва да излязат извън тавата.

Месото се запържва хубаво, изважда се и в същата мазнина се запържва лука. Смесват се, подправят се със сол и пипер и се изсипват върху кората.

Отгоре се слага по-малката кора и се захлупват краищата на долната кора. Може да се намаже с яйце (за по-добър вид) и да се сложат парченца маргарин отгоре.

Пече се в загрята фурна около 30 минути. След като се извади, се поръсва леко с вода и се завива с кърпа за 15-20 минути, за да омекне.

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка: