Кремсупа от пащърнак и къри

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
22/11/2010
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 161
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете пащърнака. Задушете го в маслото заедно с лука и чесъна под капак, за около 10 минути. Важно е зеленчуците да не покафеняват, а постепенно да абсорбират маслото. След това добавете брашно и кърито при непрекъснато бъркане.

Постепенно добавете и бульона. Варете на слаб огън, докато пащърнакът омекне напълно и пюрирайте. Сипете и сметаната. Ако супата е гъста, долейте още малко бульон. Овкусете със сол и пипер и поднесете.

По желание гарнирайте със ситно накълцан зелен лук и крутони.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар