ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус по оригинална рецепта

Хумус по оригинална рецепта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Хумус по оригинална рецепта1 / 2
24/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1
"Невероятно вкусен и доста евтин за приготвяне, хумусът е нещо вкусно и полезно, което трябва често да приготвяте в домашна обстановка. Вижте тази оригинална рецепта за домашен хумус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се почиства и се накисва във вода за 24 часа, докато набъбне двойно. Прехвърля се в тавичка и се разстила, покрива се с кърпа и се оставя да покълне за 2 дена, като сутрин и вечер се облива и отцежда внимателно.

Покълналият нахут се бланшира, като се попари с вряла вода. Оставя се за 2 минути така и се отцежда. Може и да не се оставя да покълне, като се изсипе във вряла вода и се вари за около час и половина.

Всички съставки без червеният пипер и подправките по избор се сипват в блендер. Хумусът се мели до хомогенност, а после се овкусява.

Рейтинг

4.7
512
41
32
20
10
Дай твоята оценка: