ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Домашни овесени бисквити

Домашни овесени бисквити

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k715958927
Домашни овесени бисквити
23/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30
"обичаме да глезим гостите си с домашно приготвени сладки, кексове и сладкиши. Затова домът ни е винаги пълен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме овесените ядки със солта и ванилията и заливаме с гореща вода. Изчакваме – 30 минути, за да бухнат.

Почистваме и измиваме стафидите и ги подсушаваме. Разбиваме ги в миксер заедно с омекналото масло.

Смесваме в купа овесените ядки, стафидите и маслото, добавяме захарта, содата и брашното и замесваме тесто.

Оставяме го за 30 минути на хладно да стегне и разточваме на кора с дебелина 1. 5 см.

С помощта на кръгла формичка или чаша изрязваме бисквити и подреждаме върху постлана с хартия за печене тавичка на разстояние 4-5 см. една от друга.

Печем на 220 градуса докато порозовеят.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: