Пълнени тиквички и патладжани

ЕфросияЕфросияНовак301
18/11/2010
"О, да. Пълнените тиквички и патладжани са като порция лято в чинията - вълнуващи и ароматни!"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 916
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на половинки издълбават се, поръсват се със сол и се отцеждат от горчивия сок за 20 минути. После се измиват и подсушават. Тиквичките се режат на две. Всеки край се изрязва, за да могат да стоят изправени, след което се издълбава вътрешността им.

В сгорещена мазнина се запържва вътрешността на тиквичките и патладжаните. Добавят се подправки, след което и нарязаните на кубчета моркови и грахът. Сваля се от огъня и се охлажда. В купа се разбиват яйцата, добавя се изварата и подправки.

Омесва се хубаво със запържените зеленчуци и с плънката се пълнят патладжаните и тиквичките. Подреждат се в намазнена тава и се пекат до загар.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Дидо
Дидо
19.06.2013 20:19
Страхотна и вкусна рецепта (((
0
0
Марко
Марко
13.02.2014 12:36
Тиквичките , а и патладжаните би трябвало да се белят ,защото препаратите с които са пръскани проникват на няколко милиметра под кората.
0
1