Прясна содена пита

Теди
Теди
Новак
26/10/2016
"Обожаваме аромата на прясно изпечена содена питка, който ни напомня за най-светлите празници от годината "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо32 310
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг тип 500
  • вода - 320 мл
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното два пъти. Добавяме содата, солта и захарта. Наливаме леко затоплената вода на тънка струя. Всичко се разбърква и се замесва тесто.

Тестото се оформя на кръгла питка. Питката се намокря и се поставя в кръгла намаслена тава.

Пъхва се в загрята на 200 градуса фурна по-малко от половин час. След това се изважда и се поръсва с вода пак. Завива се с чиста кърпа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар