Солен кекс със зеленчуци

ЕфросияЕфросия
Novice
849
1
15/01/2020
"Солен кекс и чаша айрян - точно от това имаме нужда сега!"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 692
  • Преглеждания за месеца378
  • Преглеждания за седмицата130
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера в голяма купа.

Яйцата се разбиват като се прибавят зехтинът и айряна, в който е добавена содата за хляб.

Яйчната смес се прибавя към брашното, разбърква се и добавя на вкус розмарин и черен пипер.

Доматите се срязват на половинки и се отделя само месестата част, която се нарязва на малки кубчета и се подсушава добре със салфетка. Преди да ги прибавите в кекса, може да оваляте леко в брашнп.

Шунката и кашкавалът се нарязват на ситно, както и маслините.

Нарязаните на ситно домати, шунка, кашкавал и маслини се добавят в купата със смесената яйчна смес с брашното и се разбърква.

Сместа за соления кекс се изсипва в продълговата кексова форма и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 45 минути.

Проверява се соленият кекс със зеленчуци със суха клечка за зъби, дали е готов.

Рейтинг

5 6
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар