Виенски кекс с шоколад

09/12/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Някои хора ходят във Виена заради операта, но ние сме готови да отидем там само заради този вкусен кекс "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 969
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, пудрата захар, студеното масло и ванилията, разбърква се и се добавя сметаната. Бърка се бързо и енергично до смесването на продуктите. Покрива се с фолио и се поставя в хладилника за 40 минути, докато стегне.

Тестото се разделя на две части. Едната от топките се прибира в хладилника, а другата се разточва на тънка кора във формата на тавата за печене. Кората се прехвърля в намаслена и набрашнена тава и се пече при температура 200 градуса за 15-20 минути (без да се зачервява).

Жълтъците за плънката се отделят от белтъците и се разбиват със 7-8 с.л. от захарта. С блендер заедно се разбиват ореховите ядки, портокаловите корички и шоколадът. Пресипват се в яйчената смес, добавя се ванилията и се разбърква с лъжица.

Белтъците се разбиват с миксер на сняг, към тях се прибавя останалата захар и отново се разбива, докато захарта се разтвори. Прибавят се към готовата вече жълтъчна смес и внимателно се разбърква. Плънката се изсипва върху позапечената кора, след което се разточва втората кора и с нея се покрива плънката.

Виенският сладкиш се пече около 40-50 минути при температура 180 градуса. Сервира се поръсен с филирани бадеми, кокосови стърготини и портокалови корички.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар