ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Италианска супа от миди

Италианска супа от миди

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k719958931
Италианска супа от миди
09/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг., с черупките
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 резен
  • домати - 700 гр. от консерва или пресни
  • домати - 1 бр., пресен
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • магданоз - ¼ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Старателно измиваме мидите като ги търкаме с четка и отстраняваме защипаните водорасли и калцираните образувания. Използваме само затворените, ако има отворени при миенето ги отстраняваме.

В голяма тенджера със зехтин пържим нарязания на филии лук, ситно нарязаната целина и намачкания чесън. Ако използваме пресни домати ги попарваме, обелваме и нарязваме.

За консервираните домати е достатъчно само да се нарежат. Добавяме доматите в тенджерата, солим и подправяме с черен пипер. Задушаваме под капак около 10 минути. Доливаме бялото вино и намаляваме силата на котлона на 2. Варим до получаването на каша.

Прибавяме прочистените миди и варим на силен огън докато мидите се отворят. При поднасяме поръсваме с нарязан магданоз и малко лимонов сок. Не забравяме да поставим на масата празен съд за мидените черупки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: