Леден кейк

02/11/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваНовак10686
"Не сте опитвали леден кейк досега? Много сте изпуснали, много "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 886
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, захарта и яйцата се разбиват до побеляване. Прибавя се постепенно брашното с предварително разбъркания бакпулвер в него и ванилията. Разбърква се добре. Накрая се прибавя безалкохолното питие.

Така получената смес се изсипва в кексова форма с дупка по средата.

Изчистените от костилки вишни (много добре отцедени, ако са от компот) се овалват в брашно и се нареждат върху тестото.

Кейкът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин. След като изстине се увива във фолио и се охлажда в хладилник за 2 часа.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар