Баница с тиква, орехи и дюли

12/11/2010
"Още една вкусна тайна вече не е тайна - най-вкусният тиквеник се прави с тиква, но и с дюли - за аромат и разкош "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 539
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 300г за баница
  • тиква - 500 г
  • дюли - 1 брой
  • орехи - 200 г смлени
  • захар - 200 г
  • канела - 1 пакетче
  • олио - 100 мл
  • мазнина - 75 г краве масло
  • захар - 150 г пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето тиква се обелва и настъргва на едро на ренде. Дюлите се обелват и се рендосват. В дълбока купа се объркват настърганите плодове, смлените орехи, канелата и захарта. Корите се разстилат на масата. Приготвя се правоъгълна тава за печене, намазана с мазнина.

Вземат се 2 листа от корите и се слагат в тавичката. Намазват се на тънко с олио. Отгоре се наръсва плънка. Редува се плънка, листи за баница, като последният слой е от кори. Реже се предварително на парчета.

По краищата парчетата се поливат със сгорещена краве масло. Тиквеникът се слага да се пече на 200 градуса за 30-40 минути.

Поръсва се още топъл, обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар