Рибни палачинки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7479581k
Рибни палачинки
26/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 250 гр., филе от бяла риба
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • масло - 75 г
  • лимони - 1 бр.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запичаме целите лук и моркови във фурната. В тенджера с подсолена вода прибавяме запечените зеленчуци, рибата и варим.

Отцеждаме филето и го натрошаваме на парчета.

От яйцата, брашното и млякото приготвяме рядко палачинково тесто. Към него прибавяме натрошената риба, черен пипер и сол на вкус. От тази смес изпържваме палачинки.

Украсявяме с резенчета от краставичките и лимона.

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка: