Шницели с гарнитура по баварски

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
248
50
803
03/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 762
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • за шницелите
  • телешко месо - 4 бр. пържоли
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - за паниране
  • сол
  • черен пипер
  • масло - за пържене
  • за гарнитурата
  • картофи - 1.5 кг
  • лук - 1 глава, смлян
  • бекон - 4 слайса
  • копър - 1 връзка, скълцан
  • бульон - 1/2 к.ч. пилешки
  • горчица - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 к.ч.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват хубаво с чук. Поръсват се s черен пипер и сол, след което се овалват в яйце, а после-в брашно.

Пържат се на маслена баня и след това се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от маслото.

Картофите се обелват и сваряват във вода. Нарязват се на кубчета и се поставят в дълбока купа.

Към тях се добавя беконът, който преди това е бил надребнен и леко запържен.

Слагат се още лукът, копърът, бульонът, горчицата, захарта, оцетът, черният пипер и солта.

Салатата се разбърква и се сервира като гарнитура към шницелите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар