Московски понички

Fat BertaFat Berta
Джедай
353547501k
Московски понички
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Днес е ред на любимите ни московски понички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте пресятото брашно с лимоновата кора и содата за хляб.

Отделно разбийте яйцето със захарта и маслото и разредете с прясното мляко. Добавете постепенно брашното и омесете тестото.

Разточете го на кора с дебелина 1/2 см. От нея отрежете отделните понички с винена или ракиена чаша. Остатъците от тестото отново се омесват, разточват и изрязват.

Изпържете поничките в дълбок съд с 1/2 ч.ч. сгорещена мазнина. Поднасят се поръсените с пудра захар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: