Супа от праз

ЕфросияЕфросияНовак301
07/12/2010
"Една страхотна супа, която може да се приготви от най-обикновените продукти, които се срещат във всяка кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 986
  • Преглеждания за месеца250
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с незалепващо дъно разтопяваме маслото, добавяме още малко мазнина и запържваме нарязания на дребно праз. Пиперките накисваме за кратко в гореща вода, за да омекнат, след което ги нарязваме на дребно.

Прибавя се сол и останалите подправки и се долива с около 1, 5 л гореща вода. Вари се до готовност. Брашното се препича в отделен съд, като внимаваме да не прегори.

Когато изстине, се прибавят яйцето и млякото и се разбърква много добре с тел. Застройката се връща на котлона на ниска степен и се бърка, докато кипне.

След това сваляме от огъня и се добавя при непрекъснато бъркане към супата, която ври на слаб котлон. След 1-2 минути супата е готова. Подправя се с наситнен магданоз и се поднася.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар