Омлет по испански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
14/11/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо931
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • царевично нишесте - 50 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сланина - 80 г шарена
  • лук - 1 глава
  • гъби - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с нишестето, млякото, солта и червения пипер. Нарязваме сланината и лука на малки кубчета. Гъбите режем на тънки филии.

В дълбок тиган запържваме сланината, последователно прибавяме гъбите и лука, да се задушават за 10 мин. Подправяме на вкус със сол и червен пипер.

Изстиналите зеленчуци и сланината прибавяме към яйчната смес, разбъркваме внимателно и изсипваме омлета в сгорещеното олио.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар