Тиквен сладкиш с грис

Kalinka-Malinka
Kalinka-Malinka
Новак
29/10/2015
"Есента е любимият ни сезон, защото тогава в кухнята са господари сочните сладкиши с тиква, като този тук "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 552
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за блата
  • масло - 8 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 щ.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • за крема
  • тиква - 2 ч.ч. сварена Цигулка
  • кондензирано мляко - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото заедно със захарта и солта. Смесете с брашното и гриса. Получената смес изсипете върху форма за чийзкейк и разпределете по дъното и стените. Оставете блата да почине на хладно няколко минути.

Смесете всички съставки за крема и ги пасирайте. Разпределете ги върху блата и пече в загрята фурна около 30 минути.

След това дайте време на сладкиша да се охлади и го сервирайте. По желание можете да го поднесете със сметана.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар