Милинки без мая

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
295
50
810
29/10/2015
"Вкусните милинки стават и без мая - ето как "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 306
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко. Пресейте брашното няколко пъти и направете дупка в получилата се купчинка. Вътре налейте киселото мляко и поръсете със солта и захарта.

Разбъркайте съставките и омесете тесто. Оставете го да отдъхне 15 минути и го накъсайте на топки с големината на зелен орех. Разпънете всяка топка, сложете малко сирене в тестото и пак завийте на кълбенце.

Наредете топките в намаслена със свинска мас тава. Намажете милинките с разбит жълтък и ги напръскайте с още мазнина. Печете в предварително загрята фурна на умерена температура до зачервяване.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
14.03.2018 15:56
Страхотни са
Днес ги направих и моя син не спря да ги хапва
0
0