ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пастърма»Домашна телешка пастърма

Домашна телешка пастърма

Fat BertaFat Berta
Джедай
340
438
50
857
Домашна телешка пастърма
30/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
"Двете най-дълги седмици в живота ни? Докато чакахме тази вкусна телешка пастърма да изсъхне"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от ципите. Нарязва се на парчета, дебели между 5-7 сантиметра. Всяко парче се покрива добре със сол и се оставя за 24 часа на хладно място, където да се отцеди от непотребната течност.

За тази цел можете да използвате гевгири или наклонени плоскости. След това месото се овалва в ароматна смес, приготвена от посочени подправки. Разбира се, освен тях можете да прибавите и други според собствените си предпочитания.

Оваляните парчета се промушват и в тях се вкарва дебела връв, в която се завързва. С нейна помощта те се окачат после на студено и проветриво място. Телешката пастърма е готова, когато промени цвета си.

Този процес зависи от влажността на въздуха и температурата. При благоприятни обстоятелства до две седмици пастърмата трябва да е готова.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: