ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Такос с чоризо

Такос с чоризо

Fat BertaFat Berta
Джедай
353526501k
Такос с чоризо
29/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • питки - 3 бр. за такос
  • пилешко месо - 300 г гърди
  • чоризо - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чушка - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • маруля - 3 листа
  • маслини - 10 бр. обезкостени
  • зехтин - 3 с.л.
  • чеснов сос
  • соев сос
  • черен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Към него се добавя и наситненото пилешко месо. Щом то се посготви, се прибавя и чоризото, което също трябва да е нарязано на дребно. Яденето се подправя с къри, соев сос, сол и черен пипер. Оставя се да къкри под по похлупак още няколко минути и се отстранява от печката.

Питките се слагат за 5 минути в загрята на 180 градуса фурна. След това се вадят. Във всяка от тях се слага листо маруля, както и от плънката с месото, в която сме добавили нарязани маслини, домати и чушки. Така приготвените такоси се овкусяват допълнително с млечен чеснов сос и се поднасят.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: