Такос с чоризо

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
248
50
803
29/10/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 056
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • питки - 3 бр. за такос
  • пилешко месо - 300 г гърди
  • чоризо - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чушка - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • маруля - 3 листа
  • маслини - 10 бр. обезкостени
  • зехтин - 3 с.л.
  • чеснов сос
  • соев сос
  • черен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Към него се добавя и наситненото пилешко месо. Щом то се посготви, се прибавя и чоризото, което също трябва да е нарязано на дребно. Яденето се подправя с къри, соев сос, сол и черен пипер. Оставя се да къкри под по похлупак още няколко минути и се отстранява от печката.

Питките се слагат за 5 минути в загрята на 180 градуса фурна. След това се вадят. Във всяка от тях се слага листо маруля, както и от плънката с месото, в която сме добавили нарязани маслини, домати и чушки. Така приготвените такоси се овкусяват допълнително с млечен чеснов сос и се поднасят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар