Картофи на скара

Fat BertaFat Berta
Джедай
329
331
50
856
30/10/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 142
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печени Картофи

Начин на приготвяне

Трябва да си осигурите големи картофи, които да са били извадени наскоро. Те се изчеткват с четка и не е нужно да се обелват.

След като са добре почистени, се пускат цели във подсолена вряща вода и врат в нея не повече от 10 минути.

После се вадят и веднага се измиват със студена вода. Нарязват се на шайби, дебели 1.5 см. Всяка от тях се намазва с масло с помощта на четчица.

Така обработените картофи се изпичат на скара за няколко минути. След това се поръсват с подправки и се поднасят.

Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
7.89 лв.
Виж ››

Стилен и много функционален керамичен пахар с традиционни български мотиви - дълбока паница, в която много салата може да поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар